Nasz Obiekt został wybudowany w 1972 r. przez gorzowską firmę Stilon i przez lata funkcjonował jako Zakładowy Ośrodek Wypoczynkowy. Od tamtej pory wiele się zmieniło, ale nadal można tu poczuć ducha PRL. Menu przygotowane przez naszego Szefa Kuchni – Grzegorza Szkudlarka, serwujemy na zabytkowej, oryginalnej zastawie Stilonowskiej, wystrój sali nawiązuje do minionej epoki, a w tle przygrywa muzyka z dawnych lat, puszczana z płyt winylowych.
Propozycja I – od 140 zł/os.
Zupa:
- Tradycyjny rosół drobiowo -wołowy z makaronem własnej produkcji
Lub - Popularna pomidorowa zabielana z ryżem
Danie główne:
- Kotlet schabowy z kością smażony na smalcu podany z ziemniakami gotowanymi oraz surówką z kapusty kiszonej
Zakąski:
- Tatar wołowy podany z żółtkiem
- Galareta wieprzowa z warzywami
- Śledź z cebulą w oleju
- Jajka z majonezem
- Koreczki z wędliną, serem oraz warzywami
- Krakersy, paluszki z dipami
- Sałatka jarzynowa
/ziemniak, marchew, seler, pietruszka, jajko, kukurydza, jabłko, groszek, ogórek konserwowy, por, majonez/ - Pieczywo, Masło
Propozycja II – od 170 zł/os.
Zupa:
- Tradycyjny rosół drobiowo -wołowy z makaronem własnej produkcji
Lub - Popularna pomidorowa zabielana z ryżem
Danie główne:
- Tradycyjny kotlet schabowy
- Kotlet ministerski
- Rumsztyk wołowy z cebulą
- Udka z kurczaka w paprykowej marynacie
Dodatki:
- Ziemniaki gotowane z koperkiem
- Bukiet surówek (Kapusta kiszona, Buraczki, Mizeria)
Danie ciepłe w trakcie przyjęcia:
- Barszcz czerwony z krokietem
Zakąski:
- Półmisek wędlin
- Tatar wołowy podany z żółtkiem
- Galareta wieprzowa z warzywami
- Śledź z cebulą w oleju
- Jajka z majonezem
- Pomidor z cebulą oraz grubo mielonym pieprzem
- Koreczki z wędliną, serem oraz warzywami
- Krakersy, paluszki z dipami
- Sałatka jarzynowa
/ziemniak, marchew, seler, pietruszka, jajko, kukurydza, jabłko, groszek, ogórek konserwowy, por, majonez/ - Pieczywo, Masło
Propozycja III – od 195 zł/os.
Przystawka:
- Krewetki z sosem koktajlowym oraz sałatką z cykorii
Zupa:
- Tradycyjny rosół drobiowo -wołowy z makaronem własnej produkcji
Lub - Popularna pomidorowa zabielana z ryżem
Danie główne:
- Kotlet pożarski
- Kotlet ministerski
- Rumsztyk wołowy z cebulą
- Klopsik wieprzowy w sosie pieczarkowym
Dodatki:
- Ziemniaki gotowane z koperkiem
- Szare kluski z skwarkami
- Bukiet surówek (Kapusta kiszona, Buraczki, Mizeria)
- Kalafior gotowany z bułką tartą na maśle
Danie ciepłe w trakcie przyjęcia:
- Barszcz czerwony z krokietem
Zakąski:
- Półmisek wędlin oraz serów
- Tatar wołowy podany z żółtkiem
- Galareta wieprzowa z warzywami
- Śledź z cebulą w oleju
- Pomidor z cebulą oraz grubo mielonym pieprzem
- Smalec z skwarkami podany z ogórkiem kiszonym
- Jajka z majonezem
- Koreczki z wędliną, serem oraz warzywami
- Krakersy, paluszki z dipami
- Sałatka jarzynowa
/ziemniak, marchew, seler, pietruszka, jajko, kukurydza, jabłko, groszek, ogórek konserwowy, por, majonez/ - Pieczywo, Masło
Polecane napoje: oranżada w szklanej butelce, wódka „Z Czerwoną Kartką”.
Przedstawione zostało przykładowe menu – istnieje możliwość modyfikacji.
ATRAKCJE:
- DJ – przeboje z lat 70′ i 80’tych
- wycieczka tramwajem wodnym po jeziorze Lubiąż
- kort tenisowy
- przystań sportów wodnych: kajaki, deski SUP, rowerki wodne
- sauna
- bilard, piłkarzyki
- mini stół Casino
- boiska do siatkówki/badmintona i koszykówki
- strzelnica: łuk, wiatrówka