+48 533 350 400

Rezerwacyjne

Specjalne

IMPREZA PRL!

Impreza PRL

IMPREZA PRL!

Nasz Obiekt został wybudowany w 1972 r. przez gorzowską firmę Stilon i przez lata funkcjonował jako Zakładowy Ośrodek Wypoczynkowy. Od tamtej pory wiele się zmieniło, ale nadal można tu poczuć ducha PRL. Menu przygotowane przez naszego Szefa Kuchni – Grzegorza Szkudlarka, serwujemy na zabytkowej, oryginalnej zastawie Stilonowskiej, wystrój sali nawiązuje do minionej epoki, a w tle przygrywa muzyka z dawnych lat, puszczana z płyt winylowych.


Propozycja I – od 140 zł/os.

Zupa:

  • Tradycyjny rosół drobiowo -wołowy z makaronem własnej produkcji
    Lub
  • Popularna pomidorowa zabielana z ryżem

Danie główne:

  • Kotlet schabowy z kością smażony na smalcu podany z ziemniakami gotowanymi oraz surówką z kapusty kiszonej

Zakąski:

  • Tatar wołowy podany z żółtkiem
  • Galareta wieprzowa z warzywami
  • Śledź z cebulą w oleju
  • Jajka z majonezem
  • Koreczki z wędliną, serem oraz warzywami
  • Krakersy, paluszki z dipami
  • Sałatka jarzynowa
    /ziemniak, marchew, seler, pietruszka, jajko, kukurydza, jabłko, groszek, ogórek konserwowy, por, majonez/
  • Pieczywo, Masło


Propozycja II – od 170 zł/os.

Zupa:

  • Tradycyjny rosół drobiowo -wołowy z makaronem własnej produkcji
    Lub
  • Popularna pomidorowa zabielana z ryżem

Danie główne:

  • Tradycyjny kotlet schabowy
  • Kotlet ministerski
  • Rumsztyk wołowy z cebulą
  • Udka z kurczaka w paprykowej marynacie

Dodatki:

  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Bukiet surówek (Kapusta kiszona, Buraczki, Mizeria)

Danie ciepłe w trakcie przyjęcia:

  • Barszcz czerwony z krokietem

Zakąski:

  • Półmisek wędlin
  • Tatar wołowy podany z żółtkiem
  • Galareta wieprzowa z warzywami
  • Śledź z cebulą w oleju
  • Jajka z majonezem
  • Pomidor z cebulą oraz grubo mielonym pieprzem
  • Koreczki z wędliną, serem oraz warzywami
  • Krakersy, paluszki z dipami
  • Sałatka jarzynowa
    /ziemniak, marchew, seler, pietruszka, jajko, kukurydza, jabłko, groszek, ogórek konserwowy, por, majonez/
  • Pieczywo, Masło


Propozycja III – od 195 zł/os.

Przystawka:

  • Krewetki z sosem koktajlowym oraz sałatką z cykorii

Zupa:

  • Tradycyjny rosół drobiowo -wołowy z makaronem własnej produkcji
    Lub
  • Popularna pomidorowa zabielana z ryżem

Danie główne:

  • Kotlet pożarski
  • Kotlet ministerski
  • Rumsztyk wołowy z cebulą
  • Klopsik wieprzowy w sosie pieczarkowym

Dodatki:

  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Szare kluski z skwarkami
  • Bukiet surówek (Kapusta kiszona, Buraczki, Mizeria)
  • Kalafior gotowany z bułką tartą na maśle

Danie ciepłe w trakcie przyjęcia:

  • Barszcz czerwony z krokietem

Zakąski:

  • Półmisek wędlin oraz serów
  • Tatar wołowy podany z żółtkiem
  • Galareta wieprzowa z warzywami
  • Śledź z cebulą w oleju
  • Pomidor z cebulą oraz grubo mielonym pieprzem
  • Smalec z skwarkami podany z ogórkiem kiszonym
  • Jajka z majonezem
  • Koreczki z wędliną, serem oraz warzywami
  • Krakersy, paluszki z dipami
  • Sałatka jarzynowa
    /ziemniak, marchew, seler, pietruszka, jajko, kukurydza, jabłko, groszek, ogórek konserwowy, por, majonez/
  • Pieczywo, Masło


Polecane napoje: oranżada w szklanej butelce, wódka „Z Czerwoną Kartką”.

Przedstawione zostało przykładowe menu – istnieje możliwość modyfikacji.


ATRAKCJE:

  • DJ – przeboje z lat 70′ i 80’tych
  • wycieczka tramwajem wodnym po jeziorze Lubiąż
  • kort tenisowy
  • przystań sportów wodnych: kajaki, deski SUP, rowerki wodne
  • sauna
  • bilard, piłkarzyki
  • mini stół Casino
  • boiska do siatkówki/badmintona i koszykówki
  • strzelnica: łuk, wiatrówka

Zapytanie rezerwacyjne